Első könyves meglepetés dobozom | Book a Sloth Club felnőtt doboz (SPOILER)

Nem is olyan régen találkoztam először a könyves dobozok világával, de mivel kivétel nélkül külföldiek voltak csak elérhetőek, nem is mélyedtem különösebben el bennük, megmaradtam a “nahát, elég jó kis cuccok!” kijelentés szintjén, majd pedig továbbgörgettem a többi könyves képre. Amikor megtudtam, hogy kicsiny hazánkban is lehetővé válik, hogy havi szinten meglepetés könyvek és hozzájuk kapcsolódó apróságok tulajdonosa legyek, nagyon megörültem. De őszintén szólva, lelkesedésem kissé megtört, amint a regények műfajai napvilágot láttak: a young adult romantikus és a fantasy pont azok közé tartoznak, melyektől egyre távolabb sodródom. Így inkább csak szemtanúja lettem annak, ahogy hónapról-hónapra kijöttek és közben alakultak, formálódtak ezen dobozok, majd szépen lassan becsatlakoztak más csapatok is, akik ugyanúgy azt tűzték ki célul, hogy minden hónapban valami könyves meglepetés landoljon a könyvimádók kezei között.

A Book a Sloth Club volt az első, aki elkezdte megalapozni Magyarországon a könyves dobozok kultuszát, mostanra úgy gondolom megértek arra a fiatalabb korosztálynak szántak is, hogy érdemes legyen rájuk odafigyelni, már csak azért is, mert megrendelőikkel folyamatosan tartják a kapcsolatot, érdeklődnek a véleményeik iránt és figyelembe véve ezeket, folyamatosan fejlődnek. Az már csak hab volt a tortán, amikor bejelentették: felnőtt dobozokat is összeállítanak, minden hónapban más műfajú könyvvel, ezzel pedig meg is nyertek maguknak. A legelső példányát ennek a “szériának” végtelennek tűnő várakozás után immár a kezemben tarthatom, most pedig Veletek is megosztom.

A disztópia műfajú doboz tartalma:

  • Könyv: Naomi Alderman – A hatalom, benne könyvjelzővel
  • Párnahuzat
  • Könyvlámpa
  • 3 db mágneses könyvjelző
  • Horgolt lajhár
  • Jegyzettömb
  • Cadbury keksz
  • Zsebtükör

A könyvvel már jó ideje szemeztem, de a disztópia műfaja miatt kivártam, hátha ez kerül a dobozba és hopp, a sejtésem beigazolódott. Természetesen nem maradhatott el a regényhez kapcsolódó könyvjelző sem, de ezen felül még a 21. Század Kiadótól egy párnahuzattal is gazdagodtam, mely a “Minden könyvvel új kaland kezdődik” feliratot viseli.

Az abszolút kedvenc a könyvlámpa, mely ahányszor kinyitom, mindig más színben pompázik (nem mondom, hogy nem tört elő gyermeki énem és nem mentem párszor végig a színskáláján :D).

A horgolt lajhárra és a mágneses könyvjelzőkre nem tudok illőbb kifejezést írni, mint hogy irtó cukik, már most látom lelki szemeim előtt, hogy a lányom le fogja nyúlni a pici lajhárt, ha elég idős lesz hozzá, de még a whippetem számára is nagyon szimpatikus, úgyhogy szemmel kell tartanom.

A vonalas jegyzettömb az a fajta ajándék, ami bármikor és bárhol jól jöhet, édességmániásként pedig a keksszel is sikerült levenniük a lábamról, mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a további két fajtájú milyen ízvilággal került a csomagba, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb beléjük botlom. A zsebtükör is jópofa, főleg, amikor nem mágnesnek nézi az ember. :D

Összességében messze felülmúlta az elképzelésemet, nagyon szépen köszönöm a Book a Sloth Club csapatának a lehetőséget! Az biztos, hogy nem ez lesz az utolsó doboz, ami a birtokomba kerül.

Beállításaim
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments