A 2018-as évem könyvekben

Azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy a 2018-as év több tekintetben is kuriózumnak számított, először is annak köszönhetően, hogy anya lettem, mellyel egy merőben új fejezet nyílt meg az életemben. Ezzel párhuzamosan (vagy ennek köszönhetően…?) annyi könyvet sikerült elolvasnom itthonlétem alatt, mint soha még egyik évben sem. Egészen pontosan így festenek a számok:

Elolvasott könyvek száma: 68 db, ebből 30 papírkönyv, 38 pedig e-könyv. Évről- évre gyarapodik a kézzel fogható példányaim száma, ez ebből a viszonylag kiegyenlített darabszámból is látható. Most már több hónapja beállítottam a magam rendszerét, amellyel egyensúlyozhatok a kétféle típus között, viszont 2019-ben sokkal nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni az elektronikus példányokra (könyvespolc probléma miatt is), kíváncsi leszek, hogy ez miképpen befolyásolja majd az eredményt.

Elolvasott oldalak száma: 23.842.A legrövidebb regényem 136 oldallal George Orwell Állatfarmja volt, a leghosszabb pedig Kristin Hannah Fülemüléje 542 oldallal.

A műfajok tekintetében egészen vegyesen sikerült olvasni, szinte minden van itt, mint a búcsúban. Nem meglepő módon a kedvenc műfajomból, a disztópiából sikerült a legtöbbet olvasnom, összesen 11 művet. A besorolások meg kell, hogy mondjam, nem voltak egyszerűek, de igyekeztem kihozni belőlük a legpontosabb körképet.

Legkiemelkedőbb olvasmányaim

10. Guillaume Musso: Holnap

Egy férfi és egy nő megismerkedik a világhálón, majd elhatározzák, hogy személyesen is találkoznak. Ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban érkeznek találkájuk helyszínére, egy étterembe, mégsem találkoznak sosem. Ez az alaptörténet már önmagában elég, hogy felhívja magára a figyelmet, de arra nem számítottam, hogy annyi csavarral lesz dolgom, mint amennyihez egy regényen belül még sosem volt szerencsém. Ha volt olyan fondorlat, amit sejtettem, utána biztos következett olyan esemény, amire nem számítottam.

9. Guillermo del Toro – Daniel Kraus: A víz érintése

8. Han Kang: Nemes teremtmények

7. J. D. Barker: A negyedik majom

6. Ava Dellaira: Hazatérés

5. Celeste Ng: Kis tüzek mindenütt

4. Eowyn Ivey: A hóleány

3. Jodi Picoult: Apró csodák

2. Taylor Adams: No exit

1.Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék

Azóta a folytatását, az Egymás ellent is sikerült elolvasnom és nem hittem volna, de sikerült ugyanannyira zseniálisat alkotnia, mint az első résznél, bár az ember lelkét igencsak beledöngölte a földbe, nagyon súlyos dolgoknak lehettem tanúja.

* *

Azt nem tudom, mit fog a 2019-es év tartogatni számomra, de ha olyan erős lesz, mint a tavalyi év, akkor ismét nagyon jó kis évnek nézek elébe könyvek tekintetében! Már csepegtetik a kiadók a várható megjelenéseket, melyek igen ígéretesek és biztos vagyok benne, hogy a gyűjteményem továbbra is gyarapodni fog, azért a meglévő köteteimre a tavalyinál is több időt szeretnék szentelni.

Beállításaim
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments