A képregények sokrétűbbek, mint gondolnád #3 | Képregények nyárra

Bár nyáron születtem, számomra a nyár szeretete sosem lángolt teljes, hőségriadós fokozaton, régen leginkább azt szerettem benne, hogy ilyenkor úgymond szabad lehettem, kötöttségek és kötelezettségek nélkül. Miután az iskolapadokat elhagyva ezek a nyaraim megszűntek, teljesen ki is veszett bennem bárminemű vonzalom ez után az évszak után, manapság inkább túlélő fokozatra kapcsolok, várva a hűvösebb napokat. Ennek ellenére egyáltalán nem zárkózom el a nyárral kapcsolatos olvasmányoktól, sőt, ezeknek a lapjai között legalább újra felidézhetem, milyenek is voltak azok a bizonyos forró, napsütötte napok. Tökéletes példái ennek a következő képregények, amelyeket kortól függetlenül mindenkinek ajánlok, ha szeretne elmerülni abban a bizonyos nyári feelingben.

Iléana Surducan · Maria Surducan: Nor ​vakációja

Nem is tudom láttam-e már bájosabb képregényt, mint a román alkotók kezéből kikerült Nor vakációja, mely hiába szól a fiatalabb korosztálynak, még felnőttként is ámulattal és mosolyogva lapoztam ezt a gyönyörű képkockákból álló, iskolai vakációról szóló képregényt.

A történet az egyszerű, de nagyszerű kategóriába sorolható: Nor leginkább a szobájában kuksolva, videójátékozással töltve képzeli el a szünidejét, de a szülei fogják és elküldik őt a vidéken élő nagyszüleihez. Nor nagyapja felhőpásztor, Norra pedig rábíznak egy rakoncátlan felhőnyájat, amellyel kezdetben igencsak meggyűlik a baja. Hamarosan összebarátkozik a bogáncsokat megzabolázni tudó lánnyal, Skaijal, illetve Lacival, aki néha láthatatlanná válva, az erdő varázslakóit bosszantja csúzlijával. Hárman pedig nem is sejtik, mekkora kalandba keverednek egy sárkány-óriásnak köszönhetően. Bonyodalmak, kibontakozó barátságok egy érdekes, eleven környezetben, számomra nem kellett ennél több, imádtam.

Jillian Tamaki · Mariko Tamaki: This ​One Summer

Sajnos ez a képregény magyarul még nem jelent meg, de ez senkit se tántorítson el a beszerzésétől, mert egy nagyon szívhez szóló, hangulatos képregény, mely mellőz mindenféle bonyolult angol megfogalmazást, cserébe viszont annál különlegesebb élményt nyújt.

A This One Summer már a tinédzser kor nyarába kalauzol bennünket, annak minden jellegzetességével és gubancával együtt. Felidézi azokat a bágyadt, laza napokat, amikor örömöt leltél abban, hogy tulajdonképpen nem csinálsz semmi világmegváltót, csupán vagytok, léteztek, de mégis feltaláljátok magatokat és sohasem unatkoztok, és úgy emlékszel vissza majd ezekre az időkre, hogy ezek a napok jelentették számodra a legtöbbet. Előkerül az a bizonyos tiniszerelem is, ugyanakkor még komolyabb témákat is érint, mint például a küszöbön álló felnőtté válás, amely megrengeti az idilli gyermeki bolondozásokat, amikor már érzed, hogy határán vagy egy teljesen másfajta életnek. Mellette, tovább árnyalva a nyár önfeledt mivoltát, egy családi probléma is előkerül, mindezek ellenére mégsem nyomják rá bélyegüket az egész történetre, mindvégig megmarad az a sodródó, igazi nyári hangulat, mint ahogy a Balaton hullámzik egy nyugodt, fülledt nyári délutánon.

+  Noelle Stevenson · Grace Ellis · Shannon Watters · Brooklyn Allen: Cserkeszterek sorozat

Bár a Cserkeszterek sorozatot illetőn még csak a szemezgetés fázisánál tartok, biztosan állíthatom, hogy nem fogtok csalódni benne, és majd, ha elolvasom, jómagam sem. Egyelőre egy fülszöveget hagyok itt, jövőre pedig hozom nektek (a tervek szerint) az ajánlót róla, hátha addig új része is megjelenik. :)

„Miss Quinzella Thiskwin Penniquiquil Thistle Crumpet tábor (belevaló hölgyfélék számára) olyan dolgokat rejt, amik nem azok, amiknek látszanak. Háromszemű rókák, titkos barlangok és anagrammák bukkannak fel. Szerencsére Jo, April, Mal, Molly és Ripley, az öt rátermett, tűzrőlpattant jó barát eltökélte, hogy fantasztikus nyarat tölt együtt… és nem hagyják, hogy egy mágikus küldetés vagy egy csomó természetfeletti lény az útjukba álljon! A rejtély egyre terebélyesebb és minden itt kezdődik.”
Beállításaim
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments