A 2019-es évem könyvekben

A 2019-es év egészen változatosra sikeredett, hiszen augusztusig még otthon voltam a lányommal, de utána már újfent munkába álltam, ez azért nagyban módosította az olvasási szokásaimat. Azon felül, hogy leredukálódott az olvasásra jutó időm, újra előtérbe került hűséges társam, a Kindle, amelyet főként este bújok és nagyon áldok a háttérvilágítás miatt.

Összesen 37 könyvet sikerült elolvasnom, magamhoz mérten mondhatom azt, hogy nem túl jó, de nem is túl tragikus. Oldalszámban mindez 13.294-et jelent (ha beleveszem a megkezdett, de még nem befejezett könyvem oldalait is). Nem meglepő módon az e-könyvek ismét lekörözték a hagyományos formátumot, de ha még most nem is annyira kimagasló az eltérés, jövőre már egyértelmű lesz az eltolódás. A magyar írókat illetően nagyjából olyan arányban olvastam, mint a tavalyi évben, nagy mellényúlásom szerencsére nem is volt.

Műfajokban gazdag volt ez az évem is, úgy érzem, most már körvonalazódik az az irány, amelyet szeretnék a továbbiakban is tartani: a disztópia, a sci-fi és a thriller változatlanul a kedvenceim, de újabban belekóstoltam az ifjúsági vonalba is (ami alatt NEM a young adult-ot értem) és beleszerettem! Biztosan többet fogok az ilyenekből jövőre is olvasni, két fajsúlyosabb kötet között remek levezetőnek bizonyul.

. . .

Kedvenceim az évben

10. Charlie Higson: Felnőttek ​nélkül

9. Margaret Atwood: A ​szolgálólány meséje

8. William R. Forstchen: A ​harag napja

7. Blake Crouch: Hamis ​emlékek

6. Claire North: Harry ​August csodálatos élete

5. Christelle Dabos: A ​tél jegyesei

4. Ania Ahlborn: Vértestvérek

3. Matt Haig: A ​fiú, akit Karácsonynak hívnak

2. Katherine Arden: A ​medve és a csalogány

1. Tara Westover: A tanult lány

. . .

Ezt szeretném 2020-ban

Nem nagyon szoktam fogadalmakat tenni, de van néhány tervem az új évre vonatkozóan, így most ezen bejegyzésen belül összeállítottam egy hat pontos listát, amelynek pontjait szeretném megvalósítani a 2020-as évben, aztán meglátjuk, mennyit sikerül teljesíteni belőle. Lehet hagyománnyá válik, lehet megy a levesbe, mindenesetre izgalmas lesz év végén számot vetni, hogy mit és hogyan valósítottam meg belőle.

  • Képregényt olvasni.
  • Sorozatokat elolvasni, nem csak belekezdeni.
  • Több meseregényt olvasni.
  • Megismerni Donna Tartt munkásságát.
  • Több Stephen Kinget olvasni.
  • A meglévő könyveket preferálni újak vétele helyett.

Beállításaim
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments