A 100 legnépszerűbb sci-fi könyv a Goodreads-en projekt – lassan, de biztosan

Immár több, mint másfél éve, hogy felfigyeltem A 100 legnépszerűbb sci-fi könyv a Goodreads-en listára, így elérkezettnek láttam az időt, hogy aktualizáljam és ráncba szedjem az elolvasottakat, illetve azokat a regényeket, amelyek még megismerésre válnak, egyfajta emlékeztetőként is használva.

Amennyiben az előzményt szeretnéd elolvasni, ITT találod.

FRISSÍTETT FELÁLLÁS

Amiket olvastam (33), köztük a legutóbbi bejegyzés óta elolvasottak:

A legutóbbi bejegyzés óta beszerzett olvasnivalók:

  • Aldous Huxley: Szép új világ
  • Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
  • Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd

Hátralévő, olvasatlan könyvek száma: 67

Bár elsőre nem tűnik nagy előrelépésnek ez a 8 könyv, több olyan regényt is sikerült találnom a listán, amely egyrészt kedvencé vált, másrészt pedig egy-egy sorozat kezdőköteteként nagy kedvet hozott a folytatások elolvasásához, vagy éppen az írói munkásság további feltérképezéséhez, így tulajdonképpen további 13 könyv elolvasására ösztökélt, ami azért elég beszédes szám.

Imádtam például A Dűnét, illetve a Hyperiont, úgy érzem mindegyik be fog lépni a kedvenceim egyre népesebb táborába. Ishigurotól már a harmadik regényem volt a Ne engedj el…, lelkesedésem az író iránt továbbra is töretlen, még ha mindkét sci-fi témakörben írt művét olvastam is, már a „bevásárló listáját is olvasnám” kategóriába sorolódott.

Az Alapítvánnyal még nem döntöttem el, hányadán állok, ott a folytatások során fog eldőlni, mennyire vagyunk egy hullámhosszon, míg a Neuromancer esetében már világosan látom, hogy sajnos ez nagy valószínűséggel nem fog bekövetkezni, Gibson írói stílusa valahogy nem fekszik nekem. A háromtest-probléma széria is nagy kérdőjel, ott már két részt is magam mögött tudhatok, de az utolsó, hatalmas tégla fogja elbillenteni a mérleget egyik, vagy másik irányba.

Becky Chambers regényéről még várat magára az ajánló megírása, egyfajta kellemes komfort sci-fiként gondolok rá azóta is, így az első benyomások mindenképpen pozitívak.

A közeljövőben a megkezdett sorozatokat szeretném mindenképpen végigvinni, mint pl. a Vörös lázadás, A Dűne, az Alapítvány, vagy A háromtest-probléma, ha már visszajött a kedvem a sorozatok végigolvasásához, de mindenképpen rajta tartom a szemem a listán (illetve vele együtt a polcomon is), hiszen bőven van még mit olvasni. Ráadásul Octavia E. Butler: Kindred című regénye is érkezik majd magyarul jövőre, így eggyel bővül a magyarul kiadott regények száma a listán, 6-ra apasztva a jelenleg csak angolul megjelentek sorát.

Beállításaim
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments